Înainte de a vorbi, ascultă... - Ernest Hemingway

Citate celebre scrise de Ernest Hemingway. A trăit între 1899 - 1961 și a a fost unul dintre cei mai influenți și reprezentativi scriitori americani ai secolului al XX-lea. Hemingway s-a născut în Oak Park, Illinois, și a avut o viață aventuroasă și plină de evenimente, care a influențat în mod semnificativ operele sale.

 0  347
Înainte de a vorbi, ascultă... - Ernest Hemingway
Citate celebre scrise de Ernest Hemingway.

"Înainte de a vorbi, ascultă. Înainte de a reacționa, gândește. Înainte de a cheltui, câștigă. Înainte de a critica, așteaptă. Înainte de a te ruga, iartă. Înainte de a te opri, încearcă." - Ernest Hemingway

Ernest Hemingway (1899-1961) a fost unul dintre cei mai influenți și reprezentativi scriitori americani ai secolului al XX-lea. Hemingway s-a născut în Oak Park, Illinois, și a avut o viață aventuroasă și plină de evenimente, care a influențat în mod semnificativ operele sale.

În tinerețe, a participat la Primul Război Mondial ca ambulanțier în Italia, experiență care a inspirat mai târziu unele dintre scrierile sale celebre despre război. Hemingway este cunoscut pentru stilul său distinct de scriere, caracterizat prin economie de cuvinte, simplitate și realism brutal.

Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără romanul "Adio, arme" ("A Farewell to Arms"), inspirat de experiența sa în timpul Primului Război Mondial, și "Bătrânul și marea" ("The Old Man and the Sea"), pentru care a câștigat Premiul Pulitzer și Premiul Nobel pentru Literatură în 1954.

Hemingway a trăit o viață boemă, petrecând perioade semnificative în Paris, Spania și Cuba. Viața sa personală tumultoasă, marcată de căsătorii multiple și probleme de sănătate, s-a reflectat și în operele sale. Cu toate că a avut o carieră literară impresionantă, viața lui Hemingway s-a încheiat tragic în 1961, când s-a sinucis la vârsta de 61 de ani. Legat de Hemingway rămâne amprenta sa asupra literaturii americane, marcând o epocă cu operele sale remarcabile și contribuind la dezvoltarea stilului prozei scurte și a romanului modern.

Ce reacție ai?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

retorica Ne propunem să vă aducem zilnic o vastă colecție de citate, cugetări și sfaturi utile! Publicăm poate cele mai interesante citate celebre, vorbe de duh, cugetări, pilde și idei motivaționale! Vă așteptăm în fiecare zi cu un conținut nou pe site sau pe social media!