Cum putem curăţa eficient bucătăria?

Sfaturi practice și rapide despre cum putem curăța bucătăria, folosind produse la îndemâna tuturor.

 0  93
Cum putem curăţa eficient bucătăria?
Cum putem curăţa eficient bucătăria?

Sarea este un agent de curăţare bun şi uşor abraziv. Restaurantele îşi curăţă ibricele de cafea amestecând lămâi cu sare şi frecând interiorul cu acest amestec. Sarea se poate folosi ca agent abraziv şi când aţi vărsat ceva în cuptor. Presăraţi sare când mâncarea vărsată este caldă şi ştergeţi când s-a răcit. Dacă la sare adăugaţi oţet, puteţi curăţa şi cuprul. Sarea elimină şi mirosul de usturoi sau de peşte de pe mâini şi este bună şi ca să scăpaţi de melcii veniţi de afară. Presăraţi puţină sare peste ei şi o să vedeţi cum se usucă.

Lămâile sunt şi ele un excelent agent de curăţare. Ele au un miros proaspăt foarte plăcut şi, combinate cu sare, curăţă mai mult decât ibricul de cafea: dau luciu chiuvetei, vă scapă de mirosurile de pe mâini şi, când aţi terminat, le puteţi pune în compostor şi o să-l cureţe şi pe acesta.

Oţetul. Folosiţi pulverizatoare cu oţet pentru blatul din bucătărie. Este un excelent agent de curăţare; veţi economisi o grămadă de bani. Proporţia e de 25% oţet şi restul apă. Dacă vă deranjează mirosul, adăugaţi ulei de mentă sau lavandă. Simplu. În paranteză fie spus, oţetul este excelent pentru curăţarea covoarelor în locul detergenţilor costisitori şi chimici pe care îi puneţi în aspiratoare. Când se usucă, mirosul se evaporă.

Apa minerală se poate turna peste hainele şi feţele de masă pătate şi dă strălucire chiuvetei de inox din bucătărie.

Bicarbonatul este un alt agent de curăţare foarte versatil. Amestecaţi în părţi egale bicarbonat şi oţet şi folosiţi soluţia la desfundatul ţevilor. Puteţi curăţa cu ea şi blaturile din bucătărie. După cum mulţi ştiu deja, bicarbonatul este şi un excelent dezodorizant. Îl puteţi pune în frigider sau presăra pe covor şi apoi aspira, pentru a elimina mirosurile. Bicarbonatul se poate folosi şi la spălatul pe dinţi, dacă aţi rămas fără pastă de dinţi.

Ketchupul este minunat pentru curăţarea oalelor de cupru. Frecaţi oala cu ketchup şi apoi spălaţi-o normal.

Făina amestecată cu oţet până se obţine o pastă este excelentă pentru lustruirea alamei.

VĂ PLACE ARTICOLUL? NE PUTEȚI SPRIJINI PRINTR-O DONAȚIE

DONEAZĂ PRIN PAYPAL

Ce reacție ai?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

retorica Ne propunem să vă aducem zilnic o vastă colecție de citate, cugetări și sfaturi utile! Publicăm poate cele mai interesante citate celebre, vorbe de duh, cugetări, pilde și idei motivaționale! Vă așteptăm în fiecare zi cu un conținut nou pe site sau pe social media!