Cugetare despre timp care te va convinge să-ți trăiești altfel viața

Mingea de cânepă este o cugetare despre trecerea timpului, ce te va motiva să vezi viața cu alți ochi.

 0  492
Cugetare despre timp care te va convinge să-ți trăiești altfel viața
Cugetare despre trecerea timpului

Mingea de cânepă

În regatul Wei de Nord trăia un nobil foarte respectat și cu mare autoritate, pe nume Gao Huan. Nobilul era de asemenea foarte înţelept și preţuia oamenii practici, gata să rezolve fără să stea prea mult pe gânduri tot felul de probleme pe care viaţa li le scoate în cale. 

Într-o zi, Gao Huan s-a gândit să pună la încercare priceperea fiilor lui adolescenţi de a rezolva probleme practice. I-a chemat, i-a dat fiecăruia câte o minge de cânepă făcută dintr-o puzderie de fire și le-a cerut să le descâlcească.

Cu excepţia unuia dintre fii, pe nume Gao Yan, toţi au trecut la treabă și se chinuiau nevoie mare să pună deoparte fiecare fir din minge. Gao Yan se mulţumea să se uite cum fraţii lui se dădeau de ceasul morţii să descâlcească firele, fără vreun semn că aveau să reușească. Tatăl urmărea cu atenţie ce făceau cei doi fii, când deodată Gao Yan și-a scos spada și și-a ciopârţit mingea de cânepă în fel și chip. În timp ce fraţii lui se uitau la el cuprinși de mirare, tatăl l-a întrebat pe Gao Yan de ce a făcut asta. Gao Yan a răspuns: 

- Mi-am zis că în situaţia în care ne aflăm mai important pentru mine e timpul meu, nu rezolvarea unei sarcini evident imposibile. Am ales să tai mingea, lucru ușor, iar acum pot să-mi văd de alte treburi. 

Tatăl a fost nemaipomenit de mândru de soluţia aleasă de fiul său. Așa se face că, după mai mulţi ani, Gao Yan a devenit rege. Deseori oamenii pierd vremea cu rezolvarea unor treburi neînsemnate, fără să se gândească la timpul preţios irosit cu ele. Timpul, unul dintre cele mai de preţ și mai ignorate bunuri pe care le are omul, n-ar trebui niciodată pierdut din vedere. Doar cei care știu să preţuiască timpul vor face ceva deosebit cu viaţa lor.

Ce reacție ai?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

retorica Ne propunem să vă aducem zilnic o vastă colecție de citate, cugetări și sfaturi utile! Publicăm poate cele mai interesante citate celebre, vorbe de duh, cugetări, pilde și idei motivaționale! Vă așteptăm în fiecare zi cu un conținut nou pe site sau pe social media!