Cele mai bune sfaturi de vacanță sau concediu

Ce trebuie să ai in vedere înainte de vacanță și cum să te pregătești cât mai bine pentru zona în care vei călători.

 0  95
Cele mai bune sfaturi de vacanță sau concediu
Sfaturi pentru o vacanță reușită

Înainte de a pleca în vacanță 

Cercetează și iar cercetează

Nu te grăbi! Caută mai multe oferte din timp, compară prețurile on line și nu amâna rezervarea pentru ultimul moment! Chiar dacă pare palpitant să găsești cazare în timp ce te îndrepți spre destinație, șansele să găsești prețuri de cazare foarte mari sunt crescute. Fie că vorbim de cazare sau de bilet de avion, indicat este să rezervi cam cu aproximativ 50-60 de zile înainte pentru cele mici tarife!

Verifică-ți pașaportul și eventual informațiile despre viză în respectiva țară

Verifică data de expirare a pașaportului și asigură-te că este valabil cel puțin 6 luni după ce intri într-o țară străină. Sunt unele țări care nu te vor lăsa să intri sau să ieși dacă pașaportul nu are valabilitate de minim 6 luni. Informează-te în legătură cu viza pentru țara în care călătorești, dar și pentru țara/țările în care faci escală! Aceleași verificări se fac și pentru cartea de identitate (buletin). Dacă călătorești cu copii verifică actele necesare pentru ei.
Fă  copii xerox documentelor!

Când mergi în vacanță, e bine să fii precaut. Mai ales dacă ești într-o țară străină. E bine să ai fotocopii xerox ale  pașaportului, ale vizei, ale rezervării de la hotel, ale biletelor de călătorie etc. Ele trebuie puse într-un loc separat față de documentele originale.

Transferă totul pe telefon

Poți pune tot ce ai nevoie pe telefon: confirmările rezervărilor, poze (pdf) pentru documentele personale, informații turistice, hărți, adrese, etc. Atenție, nu peste tot vei avea acces la internet, deci trebuie să ai acces la ele și în modul offline, când nu ai conexiune la internet.

Fă-ți asigurare medicală!

„N-are cum să mi se întâmple mie…”. Ba da, orice se poate întâmpla și cu siguranță vei fi nevoit să scoți foarte mulți bani dacă nu ai o asigurare de călătorie și ajungi să ai nevoie de servicii medicale. Asigurarea medicală de călătorie costă câteva zeci de lei și se face pe loc. Se merită!

Mergi până la bancă!

Știai că unele bănci pun o limită lunară / zilnică de retragere a banilor de pe card? Întreabă banca dacă are acest tip de  restricții. Nu de alta, dar nu ar fi deloc plăcut să te trezești, când vine nota de plată la vreun restaurant, că nu poți plăti cu cardul. Și este bine să ai și bani cash la tine, nu te baza doar pe card!

Împarte banii în mai multe locuri

Nu pune toți banii în același loc! În cazul în care pierzi geanta sau portofelul, tot îți va mai rămâne o sumă de bani. Ideal este să nu treci prin astfel de experiențe, dar paza bună trece primejdia rea!

Spațiul de stocare al telefonului și încărcătorul

Nu pleca la drum fără memorie suficientă în telefon/ aparat foto pentru poze și videoclipuri. Este bine să ai un card de memorie de rezervă. Atenție să pui în valiză încărcător, acumulator, baterii!

Planifică-ți în minte cu ce te vei îmbrăca

Dacă ai în minte cam ce haine vei purta în fiecare zi scutești timp pierdut în vacanță și  vei știi și cam ce haine trebuie să-ți pui în bagaj.

Informează-te despre transportul public

Înainte de a pleca în călătorie informează-te online despre transportul public: de unde iei bilete, cât costă, ce fel de bilet (pentru anumite linii, pentru metrou, pentru o zi, pentru 30 de minute etc), care este programul pentru tren, tramvai, autobuz, metrou etc.

Când ai ajuns la destinația de vacanță

Fii deschis la nou și foarte curios!

În momentul în care ai ajuns la destinație, lasă prejudecățile la o parte și fii un observator al culturii în care ajungi. Nu judeca alte culturi și respectă regulile locului!

Întreabă un localnic

Intră în contact cu oameni de-ai locului, chiar dacă engleza ta nu-i prea bună sau invers. Folosește-te de limbajul nonverbal (mai ales limbajul mâinilor), te va ajuta foarte mult. Nu există trucuri mai bune decât cele culese direct de la localnici. În plus, experiențele cu cei de-ai locului sunt mult mai interesante decât multe obiectivele turistice din ghidurile de călătorii.

Dacă ești o persoană timidă și ți-e peste mână șă te bagi în seamă cu necunoscuți, noi am găsit acest site: likealocalguide.com unde poți găsi un localnic care te va ghida prin oraș contra unei anumite sume de bani. În plus, poți să cumperi de aici tururi, să vezi care sunt cele mai bune baruri, cafenele sau restaurante.

Lasă-te impresionat!

Un sejur bun este un sejur planificat, asta este clar! Bucură-te de vacanță în fiecare moment și  lasă aparatul foto/telefonul din mână cel puțin o oră pe zi!

VĂ PLACE ARTICOLUL? NE PUTEȚI SPRIJINI PRINTR-O DONAȚIE

DONEAZĂ PRIN PAYPAL

Ce reacție ai?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

retorica Ne propunem să vă aducem zilnic o vastă colecție de citate, cugetări și sfaturi utile! Publicăm poate cele mai interesante citate celebre, vorbe de duh, cugetări, pilde și idei motivaționale! Vă așteptăm în fiecare zi cu un conținut nou pe site sau pe social media!