Actualitate

Morsa Freya, devenită vedeta fiordului Oslo, a fost eutanasiată. „Publicul a nesocotit recomandarea de a păstra distanța”

morsa-freya,-devenita-vedeta-fiordului-oslo,-a-fost-eutanasiata.-„publicul-a-nesocotit-recomandarea-de-a-pastra-distanta”

O morsă care a devenit recent o atracţie populară în fiordul Oslo din Norvegia a fost eutanasiată, din cauza îngrijorărilor privind siguranța publicului, după cum au anunțat oficialii norvegieni, informează BBC.

Morsa Freya se odihneşte pe o barcă din fiordul OsloFoto: Tor Erik Schrøder / AFP / Profimedia

Morsa, botezată Freya, a intrat în atenţia tuturor după ce a început să se scalde în apele capitalei norvegiene Oslo, deşi mamiferul trăieşte în mod normal la latitudini mai nordice.

Apoi a devenit o adevărată vedetă – Freya, o femelă tânără ce cântărea aproape 600 de kilograme, încânta privitorii urcându-se pe bărcile din fiord pentru a sta la soare, uneori scufundându-le.

Oamenii au ignorat însă avertismentele de a nu se apropia prea mult de morsă, punându-se atât pe ei cât și pe animal în pericol.

La un moment dat, poliția a trebuit să blocheze accesul într-o zonă de scăldat, după ce morsa a urmărit o femeie în apă, conform presei locale.

Săptămâna trecută, ministerul norvegian pentru pescuit a difuzat o fotografie cu un grup mare de oameni, inclusiv copii, stând la o distanţă foarte apropiată de animal.

Duminică, șeful Direcţiei norvegiene pentru pescuit, Frank Bakke-Jensen, a anunțat că decizia de a eutanasia animalul a fost luată „pe baza unei evaluări generale a ameninţării continue la adresa siguranţei umane”.

„Din observațiile făcute la fața locului săptămâna trecută a reieșit clar că publicul a nesocotit recomandarea de a păstra o distanță clară față de morsă. Prin urmare, a concluzionat Direcția, posibilitatea de a pune în pericol oamenii și animalul era ridicată”, a adăugat el.

El a mai spus că au fost luate în considerare și alte opțiuni, inclusiv mutarea morsei în altă parte, dar acestea au fost eliminate pentru că puneau în pericol bunăstarea morsei.

Sursa:hotnews.ro

Alte știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Cele mai vizualizate știri
Meniu